Идеята “Зообука”, подходяща за детските градини, за игра родител-дете, а също и за много забавно споделено време

Идеята “Зообука”, подходяща за детските градини, за игра родител-дете, а също и за много забавно споделено време

     Всичко започва с книжката. Цветна, пъстра, образователна, визуализираща, тя спомага разширяването на мирогледа на детето при първите му стъпки в живота.

     В света на образователните книги, България следва стандартите, одобрени от Министерството на Образованието и цялостния подход към детското развитие. Заедно с това, учителите мама и тате също са източник на добавена стойност, отделяйки енергията си в това да разкрият нови хоризонти, под формата на игра с децата. Именно там се появява и концепцията на Зообука за “забавно учене” с подходящи материали, които да предизвикват детския интерес от самото начало до края на играта.


Зообука в детските градини

     Държавният образователен стандарт за предучилищно образование се определя от Наредби, градени с години от най-изтъкнатите образователни специалисти в страната, и служи за най-качествена рамка за детското развитие у нас. И дори там е заложена идеята за иновативност в подхода и възможността да се добавят допълнителни образователни материали в учебната програма. И в тези случаи, изключително подходящи са забавни и увлекателни книжки и игри, именно по модела на тези на Зообука.
     В Наредба НАРЕДБА № 5 от 03.06.2016 г. за предучилищното образование, се назовават както организацията на дейността на учебните заведения, така и изискванията към прилагането на програмна система и самия механизъм за взаимодействие между участниците в процеса на предучилищното образование. Съвкупността от изисквания за резултатите на обучението определя образователните направления, целите и съдържанието им, както и резултатите от обучението.
     Основната форма на педагогическо взаимодействие е педагогическата ситуация, която протича предимно под формата на игра. В нея, основни участници са учителят и детето. Учителят прилага своята изобретателност и своите иновативни и авторски програмни системи, като добавя материали с допълнителна стойност към развитието на децата.

     Подобни материали могат да послужат както за опознаването на света чрез визуализации, така и през опознаването на буквите по забавен начин, в играта учител-дете. Зообука е фокусирана именно над научаването на българската азбука неусетно, назовавайки животните за всяка буквa. Пригодени за многократко ползване, картите на Зообука са създадени предвидливо от издръжливи материали. В съчетание и с детската образователна система, друг вариант за изучаването на българската азбука могат да бъдат и плакатите азбука, които удобно да стоят на стената в образователно учреждение.

     Всички изследвания и оценки на резултатите за детско развитие сочат, че най-качествено, детето възприема всичко чрез игра и забавление, и именно в това се корени идеята на Зообука за подкрепа на нашите малчугани.Зообука с мама и тате

     След последния учебен звънец в края на деня, нашите деца не спират своето образование, разбира се. Отговорността за развитието му се пренася от учител към родител. Това е и времето, в което мама и тате могат да споделят общи моменти, да прекарат в игри, а защо не и да добавят още нещо към знанията на своето дете.
     Продуктите на Зообука са прекрасна идея за семейно споделяне, в което с много смях, шеги и закачки, детето да разбере повече за обкръжаващия го свят.

 Забавна игра може да бъде и четиво от колекцията “Смешни изречения”, в които заедно да се посмеят над перспективата на картинката “Акула аплодира из Йордания”. Така, освен в животинския свят, книжките могат да пренесат детето в разкази за география и интересните точки на света, както и видовете двигателни умения, които може да придобие в игра. А пък с тате, може да научи как “Динозавър жонглира върху възглавница”. Неусетно, часовникът ще е завъртял стрелката до часа, в който всички весело да се насочат към вечерното къпане.

 

     За по-големите дечица, подходяща увлекателна игра би била и “Мемоматика”. Образователна мемори игра за развитие на интелигентността, подобряване на визуалната памет и безпроблемно изучаване на числата от 1 до 20. И така, кой вече ще може да брои?  Мисията Зообука

     Основната цел на материалите от Зообука, се крие именно в създаването на условия за развитие на детската личност, придобиване на компетентности, знания, отношения, общуване, опознаване на света. Така, малчуганът поема по пътя към училищното образование и развитието му в личност с максимално подготвен потенциал.

Защо да изберете Карти Зообука?

- Развиват паметта и въображението.
- Децата научават българската азбука неусетно, назовавайки животните за всяка буквa.
- Картите позволяват измислянето на забавни игри и изписването на кратки думи.
- Запознават децата с различните животни и техните най-характерни белези.
- С тях можете да откривате нови и нови игри и занимания, които да се надграждат и доразвиват спрямо  възрастта на всяко дете.

https://zoobuka.com/

Назад към блога