Заедно поемаме към по-позитивно родителство

В секция "Специалисти" Gusoche представя нашите специални ментори, които дават новата енергия в работата с малките гъсочета. Заедно с тях, следете колаборациите ни и с десетки други съмишленици, които ежедневно влагат цялата си енергия в това да правим света на нашите деца по-пълноценен и добавяме стойност отвъд.

Също така, можете да следите статиите на нашите вдъхновители по-долу:

Валдорф и Монтесори Специалист

@Edin.Tatko

Аз съм Тео, занимавам се с обучение на деца и възрастни
вече 13 години, а с алтернативна педагогика от 6 години.
Водил съм семинари, конференции и обучения в страни като Египет, САЩ, Германия, Швейцария - предимно с младежи и възрастни на теми лично развитие и реализация в 21 век.

Работя предимно през творчествата и занаятите
и специализирам във Валдорф и Монтесори методи на работа. За мен волята и действията са най-добрите методи за регулиране на
емоционално-когнитивните умения на децата. 

Разбери повече в моя Инстаграм

Организационен психолог

@Kristina.i.ma

Здравейте! Аз съм Кристина, организационен психолог с над 10 години опит в индустрията на бизнес обученията и развитието на служители. През цялата си кариера съм се посветила на това да помагам на организациите да оптимизират представянето си чрез ефективни програми за обучение и насърчаване на положителна работна среда, която в момента прилагам и в детските заведения.

Пътуването ми обаче претърпя красив обрат, когато станах родител на прекрасен син, който в момента е на 1,5 години. Това невероятно преживяване предизвика в мен дълбок интерес към детското развитие, особено от психологическа гледна точка. Като свидетел на растежа и етапите на развитие на моя син се вдъхнових да се потопя в света на това как младите умове се развиват и процъфтяват, чрез игра и различни активности.

Като отдаден родител, аз се ангажирам винаги да проучвам и предлагам възможно най-добрите играчки и дейности, които насърчават развитието, подходящо за възрастта на детето ми. Смятам, че тази всеотдайност се простира отвъд собственото ми дете, тъй като обичам да споделям родителски знания и прозрения с други родители, като им помагам да създадат възпитателна и стимулираща среда за децата си. Така се стремя да насърчавам хармоничен баланс между работата и семейния живот.

Разбери повече в моя Инстаграм

Лекар, Монтесори асистент в обучение (AMI 0-3), Майка на трима

@Mihaela.Momtessori

Аз съм Михаела Божилова и съм лекар по професия, работя в спешно звено и специализирам неврология. По време на първото си майчинство открих света на Монтесори и днес вече голяма част от ежедневието на семейството ни е вдъхновено от Метода.
Създадох инстаграм страница точно с такава цел - да споделя Монтесори прочит в помощ на родители монтесори - ентусиасти (и не само) и да обменя идеи.
Най-любимото ми нещо са игрите с децата и да ги наблюдава как придобиват нови умения и знания.

Пиша за три блога и мечтая за свой собствен, желая да добавя стойност във всеки един аспект на детското развитие.

Разбери повече в моя Инстаграм

Ерготерапевт

@Nikolays.world

Здравейте, аз съм Ани. В периода 2011-2017 г, завърших Информационни технологии, както и Електронен бизнес и електронно управление.

Майка съм на две прекрасни и любознателни момчета - Ники на 12 години и Макси на 1 годинка. Първото ми дете Ники ме вдъхнови да създам блога "Светът на Ники", където качвам авторски образователни материали за деца със Специални потребности и не само, а отскоро имам и онлайн магазин с авторски образователни игри.

В стремежа си да науча повече и да бъда полезна за деца със специални потребности завърших следдипломна квалификация Ерготерапия в приобщаващото образование в Нов Български университет. Поставих си за цел да науча максимално за детското развитие и ерготерапията ми приляга изключително много, нямам търпение да започна кариерата си в тази област и да открия собствен кабинет.

Родителството определено е най-трудната и възнаграждаваща работа, която някога съм ималa. Именно то ми донесе още повече радост, помагайки на други родители. Надявам се моите приключения като родител и ерготерапевт да помогнат и на вас.

Разбери повече в моя Инстаграм

Детски учител и инженер

@TubiCub

Здравейте, името ми е Никола и с най-голямо удоволствие мога да добавя и титлата “Специалист в Гъсоче” към разнообразното си CV.

Като инженер по образование, аз съм научен да конструирам от нулата. С годините съм работил за разнообразни технологични сфери, правейки детайли от хладилници за дома до части за автомобилната промишленост.

Душата ми бе обаче прекалено пъстра и мечтателна, за да се задържа в офис средите. Затова бивайки дете отвътре и знаейки само да създава неща, успях да сътворя един цял Свят - този на TubiCub. Населен с разнообразни кубести персонажи и използвайки алтернативната технология 3D принтиране, той е портал към безгранична цветност, свобода и множество приключения.

Измисляйки цял един Свят, посветен на децата, без да имам свое такова, не бе лека задача. Но представяйки обичливите играчки на малчуганите, те го разкрасиха и допълниха. Този важен контакт ме вдъхнови да създам още нещо за тях - академията Tubicademy. Там всяко дете ще може да извърви моя път и да създаде своя играчица Геройче и да се обогати със знания за 3D проектирането и принтирането.

И тук стигаме вече до въпроса: Каква е точно моята компетенция? Ще обогатя състава на Гъсочетата с инженерни знания, разбиране на алтернативни технологии за производството на детски играчки (в частност 3D принтиране) и разработката на игри и занятия с фокус върху физичната и логическата страна на ситуацията.

Разбери повече в моя Инстаграм